Notifications
Clear all

wpForo 1.x.x I got a fatal error while installing the forum on a new site

2 Posts
2 Users
1 Likes
670 Views
peteewilkinson
Posts: 1
Topic starter
(@peteewilkinson)
New Member
Joined: 1 year ago

I was eager to get my new forum up and running for the first time, with a fresh domain. But I hit an unexpected snag when installing it on WordPress - "Fatal error."
I tried again but still got the same result, so I began googling around to find out more information about what this fatal error could mean. It turns out that Fatal Errors are usually caused by incompatibility or conflicts between plugins or scripts installed in your website directory- nothing too serious most of the time!
My problem seemed like something easy enough fix though because all I had done before trying to install wordpress is delete some old files from another project unrelated entirely .. maybe one of those deleted files conflicted with WP somehow? 

Tkanks!

peteewilkinson

Topic Tags
1 Reply
Chris
Posts: 2317
Admin
(@chris)
Support Team
Joined: 1 year ago

Hi @peteewilkinson,

1. Disable old plugins before installing wpForo. Then activate them one by one to find the conflict maker.

2. Make sure your hosting server disk space is no full, and it has enough space (at least 20mb).

3. Make sure that /wpforo/ folder is fully deleted from /wp-content/plugins/ directory, then install wpForo again from Dashboard > Plugins admin page, if you see the same error please take a screenshot.

Reply