Migrate SMF forum w...
 
Notifications
Clear all

Migrate SMF forum with go2wpforo

10 Posts
3 Users
3 Likes
740 Views
0
Topic starter

Hi,

I have some SMF forums and i wolud like migrating to wpForo.

My first try it has not worked. I completed all fields of database connection (it is in the same server, localhost). After press buttom, all fields of form dissaper and nothing happen. No message error appears.

Topic Tags
5 Answers
0

Hi @acs,

If your SMF tables are located in the Current WordPress Database, no necessary to fill those fields. Just click on the "Use current database connection credentials" link. It'll be automatically filled and check again.

In case you want to say thank you !)
We'd really appreciate and be thankful if you leave a good review on plugin page. This is the best way to say thank you to this project and support team.

acs acs Topic starter 29/10/2020 9:50 am

@alvina

This is other problem. When I click on the "Use current database connection credentials" link, fields don't fill. Nothing happen. So I can't initially   migrate

Alvina Alvina 29/10/2020 11:59 am

@acs,

Please follow the steps below: 

1. Go to the Dashboard > Forums > Dashboard admin page and leave the screenshot of that page.

2. Record a video with the issue and leave it here. Also please make sure the console tab is open when you record a video.

0
Topic starter

@alvina thank you.

I send you image. I can't send video because It size os upper 10 MB . Nothing appears on consomé Windows when I click button.

0
Topic starter

here is image

 

0

Hi @acs,

Could you please check in other browsers?

In case you want to say thank you !)
We'd really appreciate and be thankful if you leave a good review on plugin page. This is the best way to say thank you to this project and support team.

acs acs Topic starter 31/10/2020 7:46 am

@alvina

Hi ¡¡¡

I have tried with Microsoft Edge and the same result. Nothing happens, no message of  error appears.

 

Then I have tried with other PC and internet connection and the same result. 

0

Hi @acs,

The issue does not have any relation to the wpForo for sure. The migration tool works fine for lots of users.

It seems there is a  theme or plugin conflict. I will suggest you deactivate all plugins keep activated only the wpForo and  Go2wpForo tool and check again. Or you can find a developer to do it for you.

Also please note Forum to Forum migration is a large project. If issues arisen during your forum migration, I will suggest you contact to professional forum migration services for custom migration.  We only recommend gConverter or ProfProjects services for such projects. They have already done hundreds of forum to wpForo migration projects with the best result.

In case you want to say thank you !)
We'd really appreciate and be thankful if you leave a good review on plugin page. This is the best way to say thank you to this project and support team.

acs acs Topic starter 31/10/2020 11:38 pm
Posted by: @alvina

Hi @acs,

The issue does not have any relation to the wpForo for sure. The migration tool works fine for lots of users.

It seems there is a  theme or plugin conflict. I will suggest you deactivate all plugins keep activated only the wpForo and  Go2wpForo tool and check again. Or you can find a developer to do it for you.

Also please note Forum to Forum migration is a large project. If issues arisen during your forum migration, I will suggest you contact to professional forum migration services for custom migration.  We only recommend gConverter or ProfProjects services for such projects. They have already done hundreds of forum to wpForo migration projects with the best result.

Hi @alvina

 

The issue have relation to the wpForo and Go2wpForo, and other thing. The migration tool works fine for a lot of user but not for all.

The problem was in Database server version (mysql 5.5.65) and Go2wpForo doesn't inform that there is a problem with version of database.

 

I have updated version, then deactivate Go2wpForo and I tried it. It failed.

After I had to deactivate wpForo and Go2wpFore, reactivate both and it worked fine.

Further there is a mistake at message that appears on steps of  Go2wpForo, repeat attachments a twice but forgets avatars. This error is less important that before.

Robert Robert 01/11/2020 9:25 am

@acs,

It's great that you found a solution. And yes, wpForo and all its tools are only compatible with MySQL 5.6 and higher versions. Please see the wpForo Server Requirements info in the documentation: https://wpforo.com/docs/root/wpforo-installation/server-requirements/

Answer
Share: