Notifications
Clear all

wpForo 1.x.x [Closed] No Notification E-mail Sent When User Posts New Topic But Works When Admin Posts

4 Posts
2 Users
1 Likes
1,102 Views
Posts: 2
Topic starter
(@ahsawebpage)
New Member
Joined: 4 years ago

When I, as an admin, post a new topic on the forum, it sends the "New Topic" notification e-mail. But when a user posts a topic and I approve it, the topic is posted but no "New Topic" notification e-mail is sent. I've tried looking at user group permissions and e-mail settings, but I'm not seeing anything glaringly obvious. Is there a setting I'm missing? Thanks for any help!

3 Replies
Alvina
Posts: 1869
Moderator
(@alvina)
Member
Joined: 5 years ago

Hi @ahsawebpage,

Please navigate to the Dashboard  > Forums > Settings > Email admin page and make sure the following two options are set yes:

. Notify Admins via email on new Topic

. Notify Admins via email on new Post

More info here: https://wpforo.com/docs/root/wpforo-settings/emails-settings/#admin-notification

Posts: 2
Topic starter
(@ahsawebpage)
New Member
Joined: 4 years ago

Thank you for responding. I'm getting the post emails. None of my subscribers are, but only when someone other than the admin posts. If I submit a new topic, a notification e-mail goes out to everyone saying a new topic has been posted. If one of my subscribers posts a new topic, a notification email does not go out.

1 Reply
Alvina
Moderator
(@alvina)
Joined: 5 years ago

Member
Posts: 1869

@ahsawebpage,

wpForo has built-in forum/topic subscription confirmation function. Users should subscribe manually. User clicks on the “Confirm my subscription” link and starts getting new topic notification emails.

More info here: https://wpforo.com/docs/root/topics-posts/forum-topic-subsciption/