Notifications
Clear all

wpForo 1.x.x [Solved] Problems after the update

24 Posts
8 Users
6 Likes
3,384 Views
VereK
Posts: 393
Topic starter
(@verek)
Honorable Member
Joined: 5 years ago

Ooof! Had to roll back to 1.7.7

No errors on update. Caches cleared. No addons on this forum. No JS errors in console. Plugins deactivated/activated - no difference. All custom CSS removed, no difference. Perhaps a theme incompatibility - Generate Press?

 

23 Replies
1 Reply
Robert
Admin
(@robert)
Joined: 7 years ago

Support Team
Posts: 9912
Posted by: @verek

Ooof! Had to roll back to 1.7.7

No errors on update. Caches cleared. No addons on this forum. No JS errors in console. Plugins deactivated/activated - no difference. All custom CSS removed, no difference. Perhaps a theme incompatibility - Generate Press?

I think this is because of some customization you have done in your forum. Can you duplicate your forum using the Duplicator plugin in some subdirecoty or subdomain and let us check it?

Robert
Posts: 9912
Admin
(@robert)
Support Team
Joined: 7 years ago

@verek,

BTW, make sure you don't use old wpForo addons, all old addons should be updated.

And makes sure you've clicked this button right after the wpForo update:

VereK
Posts: 393
Topic starter
(@verek)
Honorable Member
Joined: 5 years ago

@robert

There are no customizations or addons on this board. One other problem, one cannot edit the page where the forum shortcode is - this throws many JS errors, see below. No such problems on 1.7.7

Uncaught ReferenceError: _ is not defined
at load-scripts.php?c=1&load[chunk_0]=shortcode,media-editor,media-audiovideo&ver=5.4.2:2
media-widgets.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at media-widgets.min.js?ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:56 Uncaught TypeError: Cannot read property 'init' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:56
media-audio-widget.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught TypeError: Cannot read property 'view' of undefined
at media-audio-widget.min.js?ver=5.4.2:2
at media-audio-widget.min.js?ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:60 Uncaught TypeError: Cannot read property 'modelConstructors' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:60
media-image-widget.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at media-image-widget.min.js?ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:68 Uncaught TypeError: Cannot read property 'modelConstructors' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:68
media-gallery-widget.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught TypeError: Cannot read property 'view' of undefined
at media-gallery-widget.min.js?ver=5.4.2:2
at media-gallery-widget.min.js?ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:76 Uncaught TypeError: Cannot read property 'modelConstructors' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:76
media-video-widget.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught TypeError: Cannot read property 'view' of undefined
at media-video-widget.min.js?ver=5.4.2:2
at media-video-widget.min.js?ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:84 Uncaught TypeError: Cannot read property 'modelConstructors' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:84
text-widgets.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at text-widgets.min.js?ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:92 Uncaught TypeError: Cannot read property 'idBases' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:92
post.php?post=14&action=edit:98 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at post.php?post=14&action=edit:98
custom-html-widgets.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at custom-html-widgets.min.js?ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:106 Uncaught TypeError: Cannot read property 'idBases' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:106
post.php?post=14&action=edit:262 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at post.php?post=14&action=edit:262
post.php?post=14&action=edit:398 Uncaught TypeError: Cannot read property 'then' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:398
load-scripts.php?c=1&load[chunk_0]=mce-view,imgareaselect,image-edit,quicktags,wplink,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,jquery-ui-autocomplete,thickbox,media-uploa&load[chunk_1]=d,jquery-ui-draggable,jquery-ui-droppable&ver=5.4.2:2 Uncaught ReferenceError: Backbone is not defined
at load-scripts.php?c=1&load[chunk_0]=mce-view,imgareaselect,image-edit,quicktags,wplink,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,jquery-ui-autocomplete,thickbox,media-uploa&load[chunk_1]=d,jquery-ui-draggable,jquery-ui-droppable&ver=5.4.2:2
at load-scripts.php?c=1&load[chunk_0]=mce-view,imgareaselect,image-edit,quicktags,wplink,jquery-ui-position,jquery-ui-menu,jquery-ui-autocomplete,thickbox,media-uploa&load[chunk_1]=d,jquery-ui-draggable,jquery-ui-droppable&ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:2134 Uncaught TypeError: Cannot read property 'setLocaleData' of undefined
at post.php?post=14&action=edit:2134
at post.php?post=14&action=edit:2135
index.js?ver=70e07f6af50a571b4749c9f9d42b3767:1 Uncaught TypeError: Cannot read property 'combineReducers' of undefined
at Module.385 (index.js?ver=70e07f6af50a571b4749c9f9d42b3767:1)
at n (index.js?ver=70e07f6af50a571b4749c9f9d42b3767:1)
at wp.blockDirectory.0 (index.js?ver=70e07f6af50a571b4749c9f9d42b3767:1)
at index.js?ver=70e07f6af50a571b4749c9f9d42b3767:1
widgets.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at widgets.min.js?ver=5.4.2:2
post.php?post=14&action=edit:2140 Uncaught ReferenceError: wpWidgets is not defined
at post.php?post=14&action=edit:2140
block-editor.js?ver=2.4.2:1 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at block-editor.js?ver=2.4.2:1
svg-painter.js?ver=5.4.2:241 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at svg-painter.js?ver=5.4.2:241
wp-auth-check.min.js?ver=5.4.2:2 Uncaught ReferenceError: jQuery is not defined
at wp-auth-check.min.js?ver=5.4.2:2
1 Reply
Robert
Admin
(@robert)
Joined: 7 years ago

Support Team
Posts: 9912

@verek,

These error says the jQuery is not defined. It seems something is wrong with your theme header or footer template files. The jQuery is not loaded, or it's loaded twice. It's better to have the duplicated website or to see the real website and check the HTML. It seems the update reset some cache and old problems are arisen. This is not a general issue, this is a site specific issue, so we need to see the real page.

cmw14
Posts: 121
(@cmw14)
Estimable Member
Joined: 6 years ago

Mot sure if it helps but I'm running GeneratePress Pro theme and updated top wpforo 1.8.0 and it went smoothly. That would suggest nothing much wrong with theme compatability

Only problem I'm left with is polls is not working, it won't update to 1.0.6. That's nothing to do with this site and Gvectors are looking into it. All other wpforo add-ons updated OK and appear to be working.

1 Reply
Robert
Admin
(@robert)
Joined: 7 years ago

Support Team
Posts: 9912

@cmw14,

Ok, then deactivate the Polls addon, then delete it, then go to your account page at: https://gvectors.com/my-account/ , download the latest version, and install it in Dashboard > Plugins admin page.

cmw14
Posts: 121
(@cmw14)
Estimable Member
Joined: 6 years ago

Yep did that and it worked. 

Page 1 / 3