Notifications
Clear all

wpForo 1.x.x Userdata not updating when logging into my wpFORO forum?

7 Posts
2 Users
0 Likes
448 Views
stackdatbread
Posts: 4
Topic starter
(@stackdatbread)
New Member
Joined: 8 months ago

I have read through a lot of posts here and nothing has helped. I confirmed that I am not loading http instead of https, and I am quite confident that I am not using a caching plugin, unless I have one that I do not know about.

 

My problem is simple. When I, or other users login "successfully", they are re-directed to the forum main page but userdata is not shown, and it asks them to "login" again. After about 5 minutes, if you refresh the page, the userdata is updated. How do I fix this so when I login I see userdata instantly and can be logged in immediately after entering my login data?

 

stackdatbread.com/community/ is the link to the forum. 

6 Replies
stackdatbread
Posts: 4
Topic starter
(@stackdatbread)
New Member
Joined: 8 months ago

Update, cant login to site at all unless its through WORDPRESS admin. Have tried on multiple browsers, and incognito. Not sure what is causing this as i have disabled different plugins to try and fix the problem. 

Reply
Chris
Posts: 1897
Admin
(@chris)
Support Team
Joined: 1 year ago

Hi @stackdatbread,

Please check this FAQ Topic:

https://wpforo.com/community/faq/login-problem-menu-is-not-changed-and-weird-logged-in-behaviour/

Reply
1 Reply
stackdatbread
(@stackdatbread)
Joined: 8 months ago

New Member
Posts: 4

@chris Hi, I have, as stated in my original post. I went through the http > https check and also checked for caching, but I dont have 3rd party caching plugins that should be causing this. I have literally tried everything last night and on the verge of just going with a different forum plugin because my users cant even login if they try. i see this is a common problem on this plugin because theres a few other posts like this.

Reply
stackdatbread
Posts: 4
Topic starter
(@stackdatbread)
New Member
Joined: 8 months ago

I just discovered EasyWP has its own base caching plugin that may be causing my issue.... does anyone know how to add an exception for the WPFORO pages?

Reply
1 Reply
Chris
Admin
(@chris)
Joined: 1 year ago

Support Team
Posts: 1897

@stackdatbread,
Just found out that Easy WP is Hosting Service, you should contact them for more info.

Reply
Chris
Posts: 1897
Admin
(@chris)
Support Team
Joined: 1 year ago

Also check this FAQ Topic about caches: https://wpforo.com/community/faq/wpforo-and-cache-plugins/

Reply
Share: